Kaarbøkvarteret tar form!

Kaarbø Utvikling AS som eies av Clemens Eiendom AS og Harstad Skipsindustri AS er i full gang med utvikling av Kaarbøkvarteret, et kluster av industri, opplevelser, kultur, reiseliv, kompetanse, handel og servering. Kvarteret ligger i sentrum av Harstad på området til tidligere Kaarbø Mekaniske Verksted. Verftet er fortsatt i full drift på deler av området.

Til nå er det investert nærmere 200 millioner i landsdelens største tørrdokk, restaurert Administrasjonsbygget for utleie til Fontenehuset Harstad samt gjennomført første del av restaurering av Støperiet kulturscene. Det er vedtatt å bygge hotell gjennom Hotell Kaarbø AS med Nordic Choice som leietaker.

Kaarbø Utvikling AS er eneste selskap som er igjen i den utlyste OPS-konkurransen om å bygge kino og bibliotek for Harstad kommune. En avgjørelse er ventet før sommeren. Sammen med Harstad kommune  og flere andre aktører er Kaarbø Utvikling AS med på utvikling av et senter for de tre blå næringer: havbruk, blå energi og maritim industri. I kvarteret er det også planlagt 100 leiligheter, kafeer, butikker og et større torg. Den kommunale Stien langs sjøen skal gå gjennom området.