HSI har kjøpt MACK-eiendommen

og dermed får HAMEK større plass

Harstad skipsindustri har kjøpt MACK-eiendommen fra selskapet Strandgata 15 A AS. Dermed får datterselskapet HAMEK bedre plass på verftet i Samasjøen. -Eiendommen gir oss blant annet ny kantine med plass til over 100 personer, nye kontorer og økt kaikapasitet, sier adm.direktør Jan Oddvar Olsen i Hamek som også kunne fortelle om god ordreinngang og meget god resultatforbedring for verftsdriften i Samasjøen og ved dokka i sentrum.- I sentrum har vi også fått på plass en generalplan og fornyelser i anlegg som gjør at vi får en meget ryddig, kompakt og effektivt driftsområde for virksomheten der.Vi investerer også 25 millioner i Samasjøen på oppgradering av øvrige bygg og materiell.

Stor satsing

Daglig leder i eierselskapet , Harstad skipsindustri, Ola Karlsen er også meget godt fornøyd med ordretilgangen ved HAMEK.- Vi tok en stor sjansje da vi satset nesten 200 millioner i landsdelens største tørrdokk , pluss en nødvendig miljøopprydding og også at vi tillegg har satt i stand verneverdige bygg for rundt 20 millioner kroner.

Lys fremtid for verftet?

-Vi er meget godt fornøyd med ledelse og ansatte på HAMEK og det er en forutsetning for å lykkes. Vi er også meget sentralt plassert i forhold til utviklingen i havbruk, tradisjjonelle fiskebåter,fraktbåter og båter som frakter passasjerer som ferger, hurtigbåter etc. Harstad har også landsdelens beste levrandørindustri .Så oppsummert ser vi lyst på fremtiden og det viser også de nye langsiktige leieavtalene på 30 år for verftsdrift på disse eiendommene, sier Karlsen.